Interaktivne table
iBoard preti da redefiniše pojam elektronskih demonstracionih tabli
i konačno otera kredu i sunđer iz učionica.
(PC PRESS, 2008.)iBoardInteractiveLogo     Kada je preduzeće INFORMBIRO DOO 2008. godine na ovo tržište donelo prvu iBoard interaktivnu tablu, tada neugledne dimenzije od 50", poznati IT magazini su pisali da su to prve interaktivne table koje prete da konačno izbace kredu i sunđer iz učionica, dok je konkurencija reagovala rečima "ko je lud da piše prstom po tabli". Još tada smo postavili standarde, jer danas se skoro svi proizvođači hvale da i oni imaju modele tabli po kojima može da se piše prstom.


     Već 2009. godine smo osvojili tehnologiju i krenuli sa asembliranjem tabli u Srbiji, kao prvi u Srbiji, a i ne samo u Srbiji, već kao pioniri u celoj Evropi. U to vreme je manje od deset firmi u Evropi proizvodilo interaktivne table, a svi ostali su samo uvozili i preprodavali već gotove proizvode.


     Na sajmovima učila 2011. i 2012. godine smo postavljali standarde vezano za dimenzije table od više od 80" jer samo sa tim dimenzijama deca iz poslednjih klupa mogu da vide šta se na tabli radi.


     Na Sajmu učila 2013. godine postavili smo nove standarde. Ekrani u našoj okolini su već godinama u novom "widescreen" formatu, računari na koje priključujemo table i projektore imaju "widescreen", TV signal je takođe "wide"... pa je logično da i table budu u istom formatu. Samo u tom slučaju imaćete pravi ugođaj i kvalitet slike. Uostalom, školske table i jesu tradicionalno tog oblika. Mnogi proizvođači još uvek nude zastareli format, jer im tehnologija ne dozvoljava veće formate.


     Idite napred uz iBoard table i dodirnite budućnost.Šta čini iBoard table tako popularnim:

 • prve interaktivne table na tržištu koje su koristile dodir prsta za kontrolu i time redefinisale budućnost ove vrste proizvoda
 • ne koriste nikakve baterije ili bilo kakvo dodatno napajanje za rad senzora ili pisaljki pa ne može doći do prekida u sred rada
 • zasnovane na pravoj tehnologiji XXI veka, infrared tehnologiji
 • radni prostor je maksimalnih dimenzija od samog početka, bez nepotrebnih menija i odvojenog prostora za alate
 • integrišu se sa Office paketom programa i direktno importuju i eksportuju PPT fajlove kao niz tabli
 • možete ih koristiti uz bilo koji software
 • snimite sve što radite u elektronskoj formi i podelite slušaocima ili im celo predavanje pošaljite direktno na mail
 • ne zahtevaju skoro nikakvu specijalnu obuku ili poznavanje jezika pa ih mogu koristiti svi uzrasti
 • mogu se koristiti sa bilo kojim projektorom postavljenim na stalak, plafonski nosač... bilo kako
 • brzina reagovanja infrared senzora je daleko ispred svih ostalih tehnologija pa ne morate voditi računa o brzini kojom pišete
 • infrared senzori dozvoljavaju dimenzije tabli koje ostali proizvođači još priželjkuju
 • projektovani radni vek senzora 11 godina
 • oštećenje radne površine ne uzrokuje prekid rada
 • sve što vam treba za rad table, za bilo koju svrhu, već je uključeno u osnovni paket i ne postoji ništa što se dokupljuje
 • zahvaljujući sastavljanju tabli u Srbiji, cena pristupačna svakom potencijalnom korisniku...
     Ako želite interaktivnu tablu a ne neku "pametnu tablu XXI veka" baziranu na tehnologiji prethodnog veka, odlučićete se za iBoard jer su to prave interaktivne table a ne neke jeftine simulacije koje rade putem svega 2-4 kamere, folija koje reaguju na dodir ili čak igračkim konzolama tipa WIIMOTE koje možete i sami kod kuće napraviti po uputstvima sa YouTube. Zbog toga naše table ne zahtevaju specijalne olovke, pritisak na površinu table, odredjeni ugao pod kojim se vrši kontakt sa tablom... i reaguju daleko brže od samo sličnih proizvoda. Naše table su bazirane na infrared tehnologiji koja po specifikaciji proizvodjača ima radni vek od 7-11 godina. Radna površina table nije podložna funkcionalnom oštećenju na bilo koji način i kao takve, naše table su idealne za rad u školskim uslovima. Uostalom, procentualno, od 2008. godine i na stotine instaliranih tabli u Srbiji i regionu, možemo sa ponosom reći da je procenat kvarova - 0%.


     Ovo su bile prve table na tržištu koje su omogućavale da ih kontrolišete prstom, u vreme kada su neki proizvođači komentarisali da je to "glupo, i ko će hteti da radi prstom?". Naše table i dalje ne zahtevaju nikakve specijalne pisaljke podložne kvarovima koje zahtevaju punjenje baterija ili senzore koji se lepe na površinu table, pa su iBoard table u prednosti nad samo sličnim proizvodima. I to što rade, rade na najbrži način sa vremenom reagovanja 8-20 milisekundi, brže nego što oko posmatrača može da registruje.

      Zahvaljujući tome što smo osvojili tehnologiju asembliranja ovih vrhunskih uređaja, ovo su najjeftinije i najnaprednije table na našem tržištu kontrolisane prstom.


     Superiornom hardveru, pridodaje se i intuitivni softver iDoTouch na više jezicika. Software je minimalističkog dizajna kako bi korisniku ostao što veći prostor da iskaže svoju kreativnost. Ovo je jako važno kada se poredi sa time da su table drugih proizvođača manje dimenzije, a i od toga je veliki deo ekrana zauzet nepotrebnim menijima.


     Uz pomoć ovog softvera, nastava postaje "dečija igra", što osobina prave interaktivne table i treba da bude. Od korisnika se ne očekuje poznavanje stranih jezika obzirom da je korišćenje zasnovano na intuitivnim slikama, što i deca najmlađeg uzrasta razumeju.
     Od 2009. godine ove moderne table asembliramo u Srbiji što je dovelo do značajnog sniženja cena i time su postale pristupačne širokom krugu korisnika. U ovom trenutku ovo su po svoj prilici najpopularnije interaktivne table u regionu.

     Uz table dobijate sve što vam je za rad potrebno i više se ništa ne mora dodatno dokupljivati. Software koji dolazi uz table je potpuno funkcionalan i može se instalirati na neograničenom broju računara bez nadoknade radi lakše edukacije korisnika.

     Za razliku od nekih već viđenih modela na našem tržištu, iBoard interaktivne table u pravom smislu ispunjavaju svaku vašu zamisao. Na računar se spajaju samo putem USB kabla i nije im potrebno nikakvo dodatno napajanje. Slika sa računara se na njih projektuje putem projektora i od tog trenutka magija počinje. Cela tabla postaje veliki ekran koji reaguje na dodir, po njoj možete da pišete ili da crtate (bilo prstom, bilo već priloženim pokazivačima i olovkama), da prikazujete video klipove, sve delove ekrana (uključujući i delove video klipova) možete kopirati, brisati, pomerati... Cela slika se može skrolovati kao "beskonačna traka", mogu se uzimati već gotove slike iz postojećih biblioteka... Bukvalno sve što zamislite. I još, povrh svega, sve što radite se snima u svojevrsni slajd šou ili video zapis koji kasnije možete ponovo reprodukovati ili prelistavati i iz njega izvlačiti pojedine sekvence.


     Želite da pišete? Dodirnite sliku na kojoj je nacrtana olovka.


     Želite da brišete? Dodirnite sliku gumice.


     Želite novu stranu? Dodirnite sliku gde je prikazan znak "plus".


     Želite da se vratite na desktop i nešto uradite u nekom drugom programu? Dodirnite...


     Želite da uvećate sliku? Stavite prste dve ruke na ekran i razvucite sliku, ili je skupite... Naše table su već godinama multitouch, tako da to nije nešto novo u svetu interaktivnih tabli... Međutim, iBoard table nude ono što drugi nikako ne mogu... istovremeni dodir na 32 mesta!!! To je daleka budućnost drugim proizvođačima, a nama realnost.


Opis tabli

     Interaktivne table iBoard od vas ne zahtevaju da učite kako da radite sa njima, mnogo je lakše da one rade ono što vi tražite od njih, i zbog toga smo mi od početka govorili da su naše table "glupe" table, one samo rade za vas, ne morate vi da radite za njih.


     Dimenzije iBoard tabli su bile daleko ispred ostalih, i to obećavamo kao nešto što će preduzeće INFORMBIRO DOO imati kao zadatak u narednom periodu. Deca iz poslednjih klupa više neće imati problem da vide projektovanu sliku.


     Ono što uz pomoć ovih interaktivnih tabli možete uraditi zavisi samo od vaše kreativnosti i mašte. Tabla iBoard je tu da sluša svaku vašu zapovest i da svojom "magijom" drži vaše slušaoce širom otvorenih očiju. Zbog toga na kraju obuke skoro uvek dobijamo aplauz od onih koji su obuku pratili. To možemo sa ponosom da istaknemo.


DODIRNITE BUDUĆNOST UZ
INTERAKTIVNE TABLE iBOARD!!!

 

iBoard DrawView PAD 42/84

DrawViewPAD01    Ovo je najnoviji proizvod kompanije iBoard, a prikazan u prototip formi prvi put pre nekih godinu dana na sajmovima po svetu. Naravno, mi smo uvek tamo gde je nešto novo, pa smo još prošle godine na InfoComm sajmu u Dubaiju dogovorili plasman ovog proizvoda na tržište Srbije, a i regiona.

    Često se dešava da se prezentacije i obuke rade na terenu, u nekim malim prostorima gde je teško brzo instalirati interaktivnu tablu i projektor, a razni pokretni stalci su se pokazali jako nepraktičnim po pitanju rada bilo koje interaktivne table. Flip-chart je i dalje "živ" u mnogim kancelarijama, ali ima veliku manu da je sve pisano po njemu "mrtvo slovo na papiru". Zbog toga je iBoard, vodeći inovator u tehnologiji interaktivnih proizvoda, krenuo u razvoj novog proizvoda - digitalnog flip-charta.

     Tako je i nastao iBoard DrawView PAD, a mi kao jedan od najstarijih partnera iBoard-a, "braća i sestre" iz Srbije, ove proizvode donosimo među prvima u svetu i možete ih pogledati u našem izložbenom prostoru.

     Ovom proizvodu nisu potrebni ni računar, ni projektor za punu funkcionalnost. U okviru samog DrawView PAD-a je asembliran i poseban računar sa specifičnim operativnim sistemom koji kontroliše rad uređaja, a ujedno je i Wireless Access Point za komunikaciju sa povezanim mobilnim uređajima. Sve što se po tabli piše, direktno se putem WiFi mreže prenosi na mobilne telefone ili tablete prisutnih, a kao takvo može i biti snimljeno u digitalnoj formi.DrawView PAD Wifi

     Za početak su predviđene dve dimenzije, 42 i 84 inča.Specifikacija:

Površina za pisanje:
950 x 600 mm (42"), 1855 x 1012 mm (84")
Materijal:temperirano staklo
Programska podrška:Windows, Android, iOS (dostupno preko prodavnica aplikacija)
Prenos sadržaja:                               
WiFi
(do 32 korisnika u isto vreme)
Napajanje:
DC 5V
Prateća oprema:Pokretni stalak x 1, pisaljka x 1, brisač x 1, naponski adapter x 1, USB kabl x 1
Način montaže:Na pokretni stalak ili zid


iBoard IB88IR32

     Novi standard u svetu interaktivnih tabli, iBoard IB88IR32 - Widescreen, tj. table u savremenom formatu 16:9 ili 16:10, kao potrebni minimum, su nešto što mora biti osnova za rad u školama i poslovnom okruženju.

    Interaktivne table iBoard IB88IR32 dolaze u kompletu sa USB kablom do 5m, softverom i zidnim nosačima. Sama montaža na zid je vrlo jednostavna. Prevoz, instalacija i obuka u Beogradu su uračunati u cenu, a za instalacije van Beograda, prevoz i obuka su uračunati u cenu a cena instalacije zavisi od udaljenosti od Beograda.

     Za rad su vam pored table potrebni i projektor i računar sa minimalno Windows 7 operativnim sistemom i USB 2.0 priključkom. Table posebno dobro sarađuju sa Microsoft Office paketom, prevashodno programom PowerPoint. Posebna napomena je da zahvaljujući infrared tehnologiji po ovim tablama možete pisati bilo čime, prstom, priloženim teleskopskim pokazivačem, lenjirom... Na taj način nemate nikakvih ograničenja u korišćenju tabli kao što je to slučaj kod drugih tehnologija koje još uvek koriste "digitalne olovke".

     Table iBoard se na računar spajaju USB kablom i nije im potrebno nikakvo dodatno napajanje ni za tablu ni za punjenje baterija za olovke, čime su u potpunosti bezbedne za rad u školskim i kancelarijskim uslovima. Zahvaljujući infrared tehnologiji, površina tabli je praktično funkcionalno neuništiva i fizičko oštećenje radne površine ne uzrokuje prestanak rada a projektovani radni vek infrared senzora je 7-11 godina.


Specifikacija:

Fizička veličina:
1938 x 1113 mm
Aktivna površina:1805 x 980 mm
Format slike:16 : 9, 16 : 10
Prečice:
aktivne prečice sa obe strane
Tehnologija:infrared
Alat za pisanje:Pokazivač, prst ili bilo koji neprozirni predmet; 32 dodira u isto vreme
Veličina alata za pisanje:                               
Najmanje 2mm, preporučeno 5mm
Preciznost reagovanja:
Približno 2-5mm
Brzina reagovanja:180 tačaka u sekundi
Rezolucija:

Neograničena (infinite, eng.)

Vreme odziva:Prva tačka 8-20ms, kontinualno pisanje 8ms
Povezivanje:
USB (preporučeno 2.0)
Napajanje:
putem USB (5V) veze sa računarom
Potrošnja:
1W
Životni vek IR senzora:~ 7-11 godina ili 60.000.000 dodira po jednoj tačci
Način montaže:Preporučena zidna montaža
Standardni paket sadrži:

Interaktivna taba; Teleskopski pokazivači; pisaljke; USB kabl min. 5m; Zidni nosači s priborom; CD sa upravljačkim programom za neograničen broj korisnika; Software na Srpskom i više drugih jezika; Uputstvo za instalaciju i upotrebu


Interaktivna tabla iBoard IB82TEA (po upitu)

     Ovo su sada već table "stare" dimenzije, obzirom da smo uveli nove standarde u svet interaktivnih tabli na našem tržištu - Widescreen, tj. table u savremenom formatu 16:9 ili 16:10, i tablu IB88IR32 dijagonale 88" kao potrebni minimum. Naravno, IB82TEA model će i dalje biti raspoloživ u specijalnim zahtevima.

    Interaktivne table iBoard IB82TEA dolaze u kompletu sa USB kablom do 5m, softverom i zidnim nosačima. Sama montaža na zid je vrlo jednostavna. Prevoz, instalacija i obuka u Beogradu su uračunati u cenu, a za instalacije van Beograda, prevoz i obuka su uračunati u cenu a cena instalacije zavisi od udaljenosti od Beograda.

     Za rad su vam pored table potrebni i projektor i računar sa minimalno Windows 7 operativnim sistemom i USB 2.0 priključkom. Table posebno dobro sarađuju sa Microsoft Office paketom, prevashodno programom PowerPoint. Posebna napomena je da zahvaljujući infrared tehnologiji po ovim tablama možete pisati bilo čime, prstom, priloženim teleskopskim pokazivačem, lenjirom... Na taj način nemate nikakvih ograničenja u korišćenju tabli kao što je to slučaj kod drugih tehnologija koje još uvek koriste "digitalne olovke".

     Table iBoard se na računar spajaju USB kablom i nije im potrebno nikakvo dodatno napajanje ni za tablu ni za punjenje baterija za olovke, čime su u potpunosti bezbedne za rad u školskim i kancelarijskim uslovima. Zahvaljujući infrared tehnologiji, površina tabli je praktično funkcionalno neuništiva i fizičko oštećenje radne površine ne uzrokuje prestanak rada a projektovani radni vek infrared senzora je 7-11 godina.


Specifikacija:

Fizička veličina:
1760 x 1280 mm
Aktivna površina:1627 x 1147  mm
Format slike:4 : 3
Prečice:
aktivne prečice sa obe strane
Tehnologija:infrared
Alat za pisanje:Pokazivač, prst ili bilo koji neprozirni predmet; 32 dodira u isto vreme
Veličina alata za pisanje:                               
Najmanje 2mm, preporučeno 5mm
Preciznost reagovanja:
Približno 2-5mm
Brzina reagovanja:180 tačaka u sekundi
Rezolucija:neograničena (infinite, eng.)
Vreme odziva:Prva tačka 8-20ms, kontinualno pisanje 8ms
Povezivanje:
USB (preporučeno 2.0)
Napajanje:
putem USB (5V) veze sa računarom
Potrošnja:
1W
Životni vek IR senzora:~ 7-11 godina ili 60.000.000 dodira po jednoj tačci
Način montaže:Preporučena zidna montaža
Standardni paket sadrži:

Interaktivna taba; Teleskopski pokazivači; pisaljke; USB kabl min 5m; Zidni nosači s priborom; CD sa upravljačkim programom za neograničen broj korisnika; Software na Srpskom i više drugih jezika; Uputstvo za instalaciju i upotrebu


Interaktivne table drugih dimenzija

     Pored za naše tržište standardne dimenzije 88" Widescreen, interaktivne table iBoard se proizvode i u drugim dimenzijama, pa i više od 120" dijagonale, a mi smo ovakve dimenzije i stvarno isporučivali na tržištu Srbije i regiona.

     Ovakve dimenzije su moguće zahvaljujući najnovijoj - infrared tehnologiji. Preduzeće INFORMBIRO DOO na lageru standardno ima interaktivne table dijagonale 88", pa i 96", dok se ostale dimenzije posebno naručuju. Prosečan rok isporuke za nestandardne modele je oko 20 dana.

     Što se tiče specifikacije ostalih modela, oni su tehnički istih karakteristika kao i model iBoard IB88WRio, samo su dimenzije sledeće:


IB-XXX          
Karakteristika          
Opis          96"IR32
Fizička veličina
Aktivni ekran
Napomene
2089*1280 mm
1956*1147 mm (odnos slike 16:9, 16:10)
aktivne prečice sa obe strane
108"IR32
Fizička veličina
Aktivni ekran
Napomene
2415*1437 mm
2282*1304 mm (odnos slike 16:9, 16:10)
aktivne prečice sa obe strane
120"IR32
Fizička veličina
Aktivni ekran
Napomene
2573*1443 mm
2435*1310  mm (odnos slike 16:9, 16:10)
aktivne prečice sa obe strane

 
iBoard IB88IR komplet
iBoard IB88IR komplet
999EUR


Gledajte svet na pravi način i proširite svoje vidike. Danas su svi ekrani širokog formata, pa zašto bi table bile drugačije? Ponovo uvodimo nove standarde u svet interaktivnih tabli... Widescreen sa do 32 dodirne tačke u istom trenutku!

Uz takve table jedino su zadovoljavajući projektori koji daju sliku u istom formatu, a ne zastarele rezolucije 4:3 (800x600, ili 1024x768)... Zato i tu uvodimo novi standard ponudom kvalitetnih OPTOMA projektora u Widescreen formatu 16:9/16:10, 3D, prirodne rezolucije 1280x800 i više...

 

Najnovije vesti

KRAJ GODINE!
Decembar, 2013.

31. decembar 2013. godine... podne.

ZAVRŠEN JE SAJAM UČILA 2013.
Oktobar, 2013.

     Bilo nam je zadovoljstvo da još jednom posetiocima Sajma prikažemo zbog čega su interaktivne table iBoard najpopularnije na našem tržištu, a posebno jer smo ovoga puta kompletu pridodali vrhunske Optoma projektore, ono što naše tržište traži.

INTERAKTIVNE TABLE U OBLACIMA... <BR>ČISTO DA SE NE ZABORAVI DA NUDIMO VIŠE OD DRUGIH!!!
Oktobar, 2013.

     Tokom leta i početkom nove školske godine instalirano je više tabli po obrazovnim ustanovama, privatnim i društvenim preduzećima, u Srbiji a i van nje... Pripreme za ovogodišnji sajam Učila 2013.  od 20. do 27. oktobra su u toku, svakako...

PRIPADNICI VI KONTIGENTA VOJSKE CRNE GORE DONIRALI iBOARD INTERAKTIVNE TABLE ŠKOLAMA U NIKŠIĆU!!!
Maj, 2013.

     Pripadnici VI kontingenta Vojske Crne Gore u ISAF misiji, danas su, Prvoj srednjoj mješovitoj školi i Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Nikšiću, donirali interaktivne table i na taj način nastavili lijepu praksu svojih kolega, koji su bili angažovani u prethodnim kontingentima.

ČISTA PETICA!!!
April, 2013.

     Navršeno je pet godina poslovanja preduzeća INFORMBIRO DOO. Verujemo da smo u prethodnom periodu ispunili vaša očekivanja i našu želju da na tržište Srbije, a vremenom i regiona, plasiramo proizvode koji predstavljaju sam vrh po popularnosti i kvalitetu.